seniorzy
Dzisiaj jest, 22 sierpnia 2019
Warszawawww.booked.net
-7°C
Śnieg
A
A
A
close
Dom i ogród
Dom i ogród
Powrót
08.08.2019 / Dom i ogród
Śniadanie mistrzów! Najlepsze przepisy na dobre rozpoczęcie dnia

Jak wyglądają Wasze codziennie śniadania? Wstajecie wcześniej, aby celebrować ten poranny posiłek, czy może wybieracie dłuższy sen i szybką kawę w drodze do pracy? Niezależnie od ilości czasu i umiejętności kulinarnych mamy dla Was kilka prostych i sprawdzonych przepisów, które całkowicie odmienią zabiegane poranki. Oto pomysły na pyszne rozpoczęcie dnia ze smakiem!

 

  1. Bułki pieczone z jajkiem i kabanosem (czas przygotowania: 25 min) 

Składniki:

  • Kabanosy (np. bankietowe od JBB Bałdyga)Obraz zawierający stół, żywność, siedzi, podłożeOpis wygenerowany automatycznie

  • 3 bułki

  • 3 jajka

  • Papryka czerwona

  • Mozzarella 

  • Szczypiorek

  • Oliwa

  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Z bułki zetnij górę i wydrąż środek. Kabanosy i paprykę pokrój, a następnie podsmaż na oliwie. Mozarellę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z kabanosami i papryką. Bułki nadziej farszem, na górę wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut, aż jajko się zetnie. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.

 

  1. Omlet z kiełbasą szynkową (czas przygotowania: 25 min)Obraz zawierający stół, żywność, talerz, drewnianeOpis wygenerowany automatycznie

Składniki:

  • 4 jajka

  • ¼ szklanki mleka

  • 250 g startego żółtego sera

  • Kawałek masła

  • Kilka plasterków kiełbasy (np. szynkowej od JBB Bałdyga)

  • Rukola

  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rozmąć jajka. Dodaj do nich pokrojony szczypiorek, mleko i całość wymieszaj. Następnie przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozpuść kawałek masła. Wlej masę jajeczną i posyp żółtym serem. Ułóż na niej plasterki kiełbasy. Zapiekaj pod przykryciem do czasu, aż omlet się zetnie. Podawaj z rukolą.

 

  1. Parówki w cieście naleśnikowym (czas przygotowania: 40 min)

Składniki:

Na naleśniki:

  • 500 ml mleka

  • 2 jajka

  • 3 łyżki soli i cukruObraz zawierający stół, żywność, talerz, kubekOpis wygenerowany automatycznie

  • 3 łyżki oleju

  • 1 szklanka wody

  • 200 g mąki

Na farsz:

  • Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)

  • 100 g żółtego sera 

Na panierkę:

  • 2 jajka

  • 100 g bułki tartej

  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj. Następnie usmaż je na patelni z obu stron. Zetrzyj żółty ser. Po usmażeniu, na naleśnik połóż trochę sera, a na to parówkę. Zwiń jak krokiety. Następnie rozbełtaj jajka. Każdy naleśnik panieruj w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzej patelnię i nalej olej. Naleśniki z parówkami smaż z każdej strony, do momentu aż się zarumienią.

 

Smacznego śniadania i udanego dnia!

Top

Strona korzysta z plików "cookie" w celu realizacji usług zgodnie z Regulaminem. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.

Akceptuję